Tai daugiau nei pica, makaronai ir ledai! Įspūdingi kalnai, dar įspūdingesni paplūdimiai, visame pasaulyje žinomi muziejai ir architektūriniai šedevrai
Keliai, kuriais prieš daugelį metų vaikščiojo romėnai - iš tiesų yra nepakartojamas būdas tapti istorijos dalimi
Kas nežino picos, lazanijos, spagečių ar picos? Tai tikrieji Italijos kulinarijos šedevrai, vertinami pasaulyje
Į UNESCO sąrašą įtraukta beveik 60 Italijos objektų, daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje. Dar 40 laukia svarstymo. Italija yra puikus paminklas. Kiekvienas regionas vertas dėmesio. Italijoje gimė renesansas ir barokas. Net ir mažuose miesteliuose, kurie retai minimi gidų, meno mylėtojai ras tikrų brangakmenių. Įgimtas poreikis kurti grožį vis dar lemia itališką stilių.
Italijos virtuvė
„Džiaukimės gyvenimo malonumais, o maistas yra vienas iš tų malonumų“. Itališka virtuvė labai paprasta, o skonio paslaptis slypi ingredientuose: regioniniuose produktuose ir daugybėje aromatingų žolelių. Įvairios pastos, rizotas, tortellini, parmezanas, aromatingas alyvuogių aliejus, saulėje subrandintos daržovės ir vaisiai – tai tik dalis itališko stalo įdomybių. Be to, itališkas svetingumas ir linksmybės su draugais, o desertui – kava ir limoncello likeris. Gero apetito!
Itališki vynai
Tradicinis, žinomas nuo antikos laikų ir modernus, sukurtas vynininkystės meistrų. Išskirtiniai raudonieji vynai, tokie kaip garsusis Toskanos Brunello di Montalcino ar nuostabusis Amarone della Valpolicella, yra tik fantastinių vynų sąrašo pradžia, puikiai tinkanti itališkiems patiekalams. Būtinai paragaukite regiono, kuriame esate, vynų! Ir atminkite, kad Italija yra prosecco tėvynė – skanus putojantis baltasis vynas, užkariavęs pasaulį!
Italijos miestų atmosfera
Pagrindinė aikštė, kurioje koncentruojasi socialinis gyvenimas, vietinių maisto turgų, tradicinių religinių švenčių ir koncertų vieta. Linksma ten, kur laukiami ir turistai. O visai šalia – siaurų alėjų labirintas ir gėlėmis išpuošti akmeniniai namai. Įnirtingai besiginčijantys senukai ir aplink šurmuliuojanti senutė, kuri su šypsena atsakys į mūsų „buon giorno“.
Jūra ir kalnai
Saulėti orai garantuoja saulės vonias pakrantėje ir maudynes šiltoje jūroje. Kalnai vilioja gerai paruoštais pėsčiųjų takais. Vietovė reiškia, kad daugelis regionų siūlo abi parinktis vienu metu.
užsakomųjų skrydžių iš Lenkijos keliautojais rūpinasi lenkiškai kalbantis ITAKA atstovas kryptyje. Atstovas gyvai arba nuotoliniu būdu padeda atvykimo, išvykimo, viešnagės ir vietinių ekskursijų metu
SMART keliautojams nuotolinę pagalbą 24/7 teikia lietuviškai kalbantis ITAKA kelionių ekspertas. Iškilusiais skubiais klausimais keliautojai gali susisiekti budinčiu telefonu, kuris nurodytas kelionės dokumente-sutartyje. Atvykusius keliautojus pasitinka anglakalbis atstovas ir palydi iki transporto priemonės kuria vykdomas pervežimas į viešbutį
Tai daugiau nei pica, makaronai ir ledai! Įspūdingi kalnai, dar įspūdingesni paplūdimiai, visame pasaulyje žinomi muziejai ir architektūriniai šedevrai
Keliai, kuriais prieš daugelį metų vaikščiojo romėnai - iš tiesų yra nepakartojamas būdas tapti istorijos dalimi
Kas nežino picos, lazanijos, spagečių ar picos? Tai tikrieji Italijos kulinarijos šedevrai, vertinami pasaulyje
Į UNESCO sąrašą įtraukta beveik 60 Italijos objektų, daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje. Dar 40 laukia svarstymo. Italija yra puikus paminklas. Kiekvienas regionas vertas dėmesio. Italijoje gimė renesansas ir barokas. Net ir mažuose miesteliuose, kurie retai minimi gidų, meno mylėtojai ras tikrų brangakmenių. Įgimtas poreikis kurti grožį vis dar lemia itališką stilių.
Italijos virtuvė
„Džiaukimės gyvenimo malonumais, o maistas yra vienas iš tų malonumų“. Itališka virtuvė labai paprasta, o skonio paslaptis slypi ingredientuose: regioniniuose produktuose ir daugybėje aromatingų žolelių. Įvairios pastos, rizotas, tortellini, parmezanas, aromatingas alyvuogių aliejus, saulėje subrandintos daržovės ir vaisiai – tai tik dalis itališko stalo įdomybių. Be to, itališkas svetingumas ir linksmybės su draugais, o desertui – kava ir limoncello likeris. Gero apetito!
Itališki vynai
Tradicinis, žinomas nuo antikos laikų ir modernus, sukurtas vynininkystės meistrų. Išskirtiniai raudonieji vynai, tokie kaip garsusis Toskanos Brunello di Montalcino ar nuostabusis Amarone della Valpolicella, yra tik fantastinių vynų sąrašo pradžia, puikiai tinkanti itališkiems patiekalams. Būtinai paragaukite regiono, kuriame esate, vynų! Ir atminkite, kad Italija yra prosecco tėvynė – skanus putojantis baltasis vynas, užkariavęs pasaulį!
Italijos miestų atmosfera
Pagrindinė aikštė, kurioje koncentruojasi socialinis gyvenimas, vietinių maisto turgų, tradicinių religinių švenčių ir koncertų vieta. Linksma ten, kur laukiami ir turistai. O visai šalia – siaurų alėjų labirintas ir gėlėmis išpuošti akmeniniai namai. Įnirtingai besiginčijantys senukai ir aplink šurmuliuojanti senutė, kuri su šypsena atsakys į mūsų „buon giorno“.
Jūra ir kalnai
Saulėti orai garantuoja saulės vonias pakrantėje ir maudynes šiltoje jūroje. Kalnai vilioja gerai paruoštais pėsčiųjų takais. Vietovė reiškia, kad daugelis regionų siūlo abi parinktis vienu metu.
užsakomųjų skrydžių iš Lenkijos keliautojais rūpinasi lenkiškai kalbantis ITAKA atstovas kryptyje. Atstovas gyvai arba nuotoliniu būdu padeda atvykimo, išvykimo, viešnagės ir vietinių ekskursijų metu
SMART keliautojams nuotolinę pagalbą 24/7 teikia lietuviškai kalbantis ITAKA kelionių ekspertas. Iškilusiais skubiais klausimais keliautojai gali susisiekti budinčiu telefonu, kuris nurodytas kelionės dokumente-sutartyje. Atvykusius keliautojus pasitinka anglakalbis atstovas ir palydi iki transporto priemonės kuria vykdomas pervežimas į viešbutį